Hoevewoning met karakter

Oud ontmoet nieuw

Een moderne woning met de uitstraling van een oude hoeve, die beantwoordt aan alle hedendaagse normen op vlak van comfort en isolatie. Een meer dan geslaagde match

Hedendaags comfort

De bouwheer van dit nieuwbouwproject koos voor een ontwerp op basis van gerecupereerde materialen – zoals oude balken, tegels en deuren – in combinatie met nieuw houten schrijnwerk. De uitdaging bestond er dan ook in om deze nieuwe elementen te verenigen met de oude uitstraling van de woning. Uiteraard zonder in te boeten aan comfort en met behulp van de nieuwste technieken op het vlak van isolatie.

Het resultaat: perfect isolerende en sluitende ramen en deuren die matchen met de authentieke look van de hoeve.

Geslaagde eyecatcher

Een nieuwbouwwoning naar de typologie van een oude hoeve met bijhorende schuur.  Samen met de andere partners slaagden we erin om de oude hoevestijl van de woning te respecteren en perfect te integreren in de omgeving. Het nieuwe schrijnwerk vloeit naadloos over in de oude elementen. Het lijkt alsof de woning er al honderd jaar staat.

De combinatie van het hout met de witte gevel, smeedijzeren details en groene omgeving vormt ongetwijfeld de eyecatcher van dit project.

"De firma Lanssens slaagde er als geen ander in om de look van oude houten ramen, deuren en poorten te evenaren en dit met perfect sluitend en isolerend schrijnwerk."

- Geert Vleeshouwers (architect)