Maak kennis met

Onze aanpak

Ramen, deuren, luiken, poorten. In hout of aluminium. Schrijnwerk heeft een belangrijke functionele én esthetische waarde. Daarom gebruiken we alleen kwalitatieve en door vakmensen geselecteerde materialen die dankzij hun vorm, afwerking en plaatsing elk gebouw de juiste uitstraling geven. Zo pakken we het aan.

Advies van de vakman

Voor we aan de slag gaan, bespreken we het project met de bouwheer, architect en aannemer. We overlopen de gewenste materialen en kijken hoe we die op de gepaste plaats en de correcte manier in het totaalconcept kunnen integreren.

Grote aandacht gaat daarbij uit naar duurzaamheid, esthetiek, veiligheid en onderhoud. Op basis van het advies van onze stielmannen wordt er een gedetailleerd plan van aanpak opgesteld. De offerte is al even helder.

Flexibiliteit inbegrepen

L.A. Ramen Lanssens is in meer dan 80 jaar uitgegroeid tot een solide onderneming met meer dan 40 vakbekwame medewerkers. Samen met onze ruime voorraad hout (padoek, afrormosia, eik …) en een state-of-the-art atelier met de nieuwste machines kunnen we heel flexibel inspelen op de wensen van de klant en soepel omspringen met timings.

Schrijnwerk is maatwerk

Geen project is ooit hetzelfde. Valt u voor de charme van een oude burgerwoning, de nostalgie van een hoeve, de statige stijl van een pastorij of de industriële look&feel van een loft in een oud pakhuis? Elk gebouw vraagt om een aparte aanpak, andere materialen en aangepaste technieken. Schrijnwerk is dan ook altijd maatwerk.

Oud en nieuw

Hout is een natuurproduct dat vraagt om ambachtelijk te worden bewerkt. We beheersen de oude technieken en stijlkenmerken (we hebben zelfs een speciale retroafdeling ‘naar oud model’), maar zijn ook volledig mee met de nieuwste evoluties. Daarom bieden we ook aluminium schrijnwerk aan.

Al ons buitenschrijnwerk wordt daarbij voorzien van robuust hang- en sluitwerk – vervaardigd door onze huissmid! Maar innovatieve, onzichtbare scharniersystemen behoren eveneens tot de mogelijkheden. We leveren onze ramen bovendien met dubbel glas met een hoge isolatiecoëfficiënt. We zoeken dus continu naar nieuwe producten en toepassingen die de veiligheid en het comfort nog verhogen.

Aandacht voor het milieu

Het hout van onze ramen, deuren, luiken en poorten is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. De gebruikte verven zijn op waterbasis. En houtafval recycleren we als brandstof om onze gebouwen mee te verwarmen. De installatie voldoet daarbij aan alle Europese normen. We werken dus niet alleen met duurzame producten, in alles wat we doen hebben we ook een grote aandacht voor het milieu.

Aangenaam

Wat kunnen we voor u doen?

Wilt u meer weten over onze manier van werken? Wenst u advies voor het schrijnwerk van uw bouwproject? Contacteer ons dan geheel vrijblijvend voor een afspraak.

Afspraak maken