In Franse stijl

Gentilhommière in Wannegem-Lede

In de Vlaamse Ardennen, nabij Kruishoutem, staat een statige Franse ‘gentilhommière’. De landelijke villa is de woon- en werkplaats van architect François Van Damme.

Eerst de conciërgewoning

Bij de renovatiewerken werden we in een eerste fase ingeschakeld voor het vervangen van het schrijnwerk van de conciërgewoning. Dankzij de vlotte samenwerking en correcte uitvoering mochten we in de tweede fase ook het buitenschrijnwerk van het woonhuis voor onze rekening nemen. 

Naar Frans model

Het ontwerp van de woning vindt zijn oorsprong in het zuidwesten van Frankrijk. Aan de hand van detailfoto’s van ramen en deuren uit deze streek, aangeleverd door de architect, tekenden onze schrijnwerkers alles minutieus uit.

Zonder te vervallen in kitscherige overdetaillering slaagden we erin een evenwicht te bereiken in de keuze van moulures, makelaars, bogen enz. Alle ramen en deuren werden bovendien binnen de vooropgestelde timing geleverd en geplaatst.

"De ramen en deuren werden met de nieuwste technieken regen- en winddicht gemaakt, zonder het authentieke aanzicht te veranderen."

- François Van Damme (architect)

Authentiek & innovatief

Opvallend in dit project zijn de slanke profielen. Het lijkt alsof de ramen gemaakt zijn zoals eeuwen geleden, toen er nog geen sprake was van dubbelglas of driepuntsluitingen en er bij hevige regen al eens een handdoekje voor de ramen moest worden gelegd.

Gelukkig weten we tegenwoordig hoe we met de nieuwste technieken ramen en deuren perfect regen- en winddicht kunnen maken, zonder het authentieke aanzicht te veranderen. Esthetiek en kwaliteit staan bij ons op een gedeelde eerste plaats. Ons schrijnwerk heeft alle voordelen van een eigentijds gekeurd fabrieksraam terwijl het eruitziet zoals vroeger.

Ziet er goed uit?

Laten we afspreken!

Heeft u plannen voor een gelijkaardig project? Wilt u weten wat we voor u kunnen doen? Contacteer ons. Wij komen graag bij u langs.

Afspraak maken